Idag har Akkis födelsedag firats med en liten flaska skumpa till frukost. Det blev inget av med ägg och bacon. Jag fick inte igång den lilla spisen. Det blev lyckat ändå med uppvaktning med sms och telefonsamtal. Rosorna på bordet var inhandlade redan igår samtidigt med bröd, smör, ost, bacon, ägg och diverse annat för vår morgonvälfärd.

Trots en anständig avresetid i går morse från Kastrup blev det tidigt upp för att packa det sista. Det blev en lång promenad på Kastrup. Easyjet sparar in på flygbränslet (och därmed priserna) genom att låta resenärerna promenera nästan halv vägen till London. De medhavda mackorna och hårdkokta äggen smakade gott tillsammans med flygets kaffe. Buss från flygplatsen till Victoria Station, Underground till Piccadilly Circus gick som smort. Något snårigare var det att hitta hotellet på en bakgata mellan Soho och Piccadilly Circus. En hjälpsam bartender på en pub i närheten hittade adressen med sin gps! Ska man bo närmre Piccadilly Circus får man nog sova på en bänk i tunnelbanan.

Tillsammans med Ewa o Joakim åt vi därefter en inte alltför god coq au vin planerades dagens besök på Victoria & Albert Museum där vi tillbringat största delen av dagen. Ett museum som blandar stort och smått horrörer med fantastiskt vackra saker. Silveravdelningen är givetvis ett måste och glasavdelningen innehöll också några riktigt bra – givetvis svenska – föremål. Avdelningen med akvareller och grafik av växter och blommor var också mycket imponerande. Museet är däremot mycket svårt att hitta i. Det är ett ständigt travande i trappor upp och ner och genom långa ointressanta utställningar för att komma åt det man verkligen vill se. Mycket brittiskt – väl värt ett besök. Innan vi skildes från Ewa och Joakim bjöd Akki på fint konditori med bakelser. Det som såg ut som en smarrig Schwartswald tårta och benämndes Blackforrestgateau visade sig under de skria choklad skivorna vara en simpel chokladkaka.

När vi lämnat Ewa och Joakim efter att planerat de kommande dagarna gick Akki och jag en sväng i Soho. Där hittade vi ett ställe med ostron. Efter att ha köat in en halvtimme tillsammans med ett spanskt trevligt bögpar blev vi insläppta i en lokal med hög volym och trivselfaktor. Ostronen var mycket goda och det blev en god avslutning på Akkis födelsedag.