April började bra. Äntligen kom solen och värmen, allsvenskan kom igång och MFF började mycket lovande och det värmde. Efter nästan sommarvärme kom bakslagen både för MFF och vädret. Försommarvärmen som innebar såväl påskliljor som tulpaner på påskafton kom veckan efter helt av sig med någon enstaka plusgrad och rejäla minusresultat för Di blåe. Påskafton firades på Skärtorsdagen eftersom Husie – dvs. Ola och Fredrik med Carina och Johanna över påsken var i Göteborg för att spela i en prestige cup som Husie var inbjudna till. Det slutade illa. Fredrik bröt nyckelbentet i första halvlek i första matchen och Husie blev långt ifrån bästa lag.

Lite tröst har jag haft med undervisningen hos de blivande hälsoinspektörerna på Ekologen i Lund. Det blev inte bara en intellektuell utan även en privatekonomisk stimulans. Det blir åtminstone lite ersättning för en vilsekommen vår och ett likna vilsna fotbollslag.

För morgonpromenaderna längs stranden i Höllviken har vädret inneburit omväxling. Ibland har det varit så blåsigt att jag bara gått ett par hundra meter längs stranden innan jag raskt tagit mig in i skogen för att undvika blåsten, ibland har jag gått ut längs ”norra” pirarmen och njutit av kanalen till Öresund. Ännu har inga horngäddefiskare visat sig. Någon enstaka vandrare har försiktigt doppat fossingarna i vattnet. Stranden ändrar dagligen form – precis som MFF.

Smånotiserna i Sydsvenskan har börjat bli alltför illa skrivna. Korrekturläsning och faktakontroll tillhör inte de prioriterade områdena längre. För en veckan sedan – med anledning av en havererad fiskebåt utanför Simrishamn – stod det att det var en trollare (sic) inte en utan två gånger i den korta texten.” Journalisten” hade inte en susning om att en av förklaringarna till utfiskningen är att man fiskar med trålare. Det är inget trolleri att torskarna är på upphällningen. I dagens Sydsvenska var en kort artikel om ett 50-årsjubileum av en studentexamenskull. Det skrevs om att klassen hetat 3A och gått på Pildammsskolan. Om det var 50 år sedan damerna på bilden tagit studenten – abiturientexamen – var det på Statens Högre Allmänna Läroverk för flickor och förmodligen på s.k. Allmän gren i klass IV. (OBS! ej dagens IV-program) utan fjärde ring (med romerska siffror!)

Jag har dessutom hunnit med att hjälpa Loff och Eva-Lis något lite med att ställa deras nya tomt i ordning i Dalby, sågat några granstockar och grannstockar efter som de kommer från grannen (behöver dock hjälp av motorsåg för att slutföra projektet), ihärdigt jagat maskrosor och sist men inte minst äntligen vertikalskurit gräsmattan. Vi har efter lite prutande köpt ett mycket vacker vinkrus (Rolf Lindståhl) via Silveroform och missat ett mycket bra korpusarbete av Klevert – trots att det var sällsynt billigt.

Vi har också spisat den första rabarberpajen tillsammans med Anders A som var gräsänkling medan Ingrid hjälpte Gustaf med att slutföra examensarbetet i filmbranschen. Gräsänklingen bjöds dessutom på gräslök, sill och potatis och någon snaps. En mycket pigg gamling.

Nu stundar en intensiv vecka med träff och övernattning med gamla jobbarkompisar (”Nisses småpågar”) fredag-lördag i Segelstorp vid Skälderviken, träff med 1:a maj gänget hos Britt i Lund på lördag med Fredrik H som övernattande gäst i Höllviken och Akki med sin litteraturcirkel på söndagen.