Äntligen.

Så har jag idag fått gått ner vid station Triangeln för att åka genom Citytunneln till Malmö C och vidare till Lund. Det var en nostalgitripp – inte att ta tåget från Triangeln – utan att promenera förbi den sanslöst fulla Johanneskyrkan och passera min gamla real- och gymnasieskola (Johannes samrealskola med högre kommunala gymnasium) och se Pilgården vårt stamlokus där många, många frukostraster tillbringats. Det var nytt och spännande att ta de två rulltrapporna ner till tåget som kom efter en minut. Efter ytterligare några minuter gled vi så in på Centralen – fortfarande i underjorden.

Det har varit några timmar på Statsvetenskapliga institutionen för att diskutera min ev. medverkan i nya uppdragsutbildningar för att senare ikväll sammanstråla med “Litteraturgänget” hemma hos Håkan. Tyvärr kan jag sedan inte hoppa av tåget vid hemresan i Hyllie eftersom bussarna till Höllviken då slutat gå – utan det får bli Centralen och buss 100 som tidigare.

Så har då Malmö äntligen fått en uppgradering som varit mycket efterlängtad! förhoppningsvis är et snart dags att ta tåget till Köpenhamn från Triangeln eller Hyllie.