Port Macquarie 3 jan 2011

Tidigt – mycket tidigt – 2 januari på morgonen lämnade vi Brisbane. Det var söndag morgon vilket innebar att vi skulle få frukosten i ”låda” från receptionen. Problemet var att receptionen inte var bemannad kl 6.30. Vi fick trodde vi fått fart på en ”tjänsteande”. Tyvärr inte tillräckligt för att hinna få vår låda innan vi behövde ge oss iväg till Greyhoundbussen. (Vi hade dock varit uppe tillräckligt tidigt för att laga vårt eget kaffe – men vi missade ett ”mellanmål”.)

Bussfärden från Brisbane till Port Macquarie tog 11 timmar och gick emellanåt riktigt nära kusten så att vi kunde se Stilla Havets mäktiga dyningar och surfarna. Och det behövdes en del distraktioner eftersom det var ovanligt glest mellan busstoppen. (Vi passerade Surfers Paradise som mer liknade Paradise Lost. Det var sanslöst med vulgära hotellskyskrapor.) Hungriga kom vi fram till ett nästan tomt och nedstängt Port Macquarie vid halvsjutiden. Efter lite bekymmer fick vi tag på en taxi som körde oss till motellet som är vårt övernattningsställe de kommande tre nätterna. Vi fick handla lite nödproviant på en bensinmack. Det ska bli skönt när alla helgdagar är över.

Igår var det äntligen igen en baddag. En härlig strand med härliga vågor. Vi satt länge och njöt av de skickliga surfarna. Till lunch åt vi utsökta scallops. Alla fiskbodar var stängda efter helgen men de öppnar i morgon igen. Kanske något extra gott. En bra dag igår!

Just nu har vi bokat för vidare bussfärd mot Newcastle den 5 januari.