Vi har nu varit på resa i fyra veckor av våra nio! Det är livet på en pinne att bo i en kappsäck så länge solen skiner och det är varmt och gott. Man kan knappt tro det att det man har i en resväska är allt man behöver – och allt har sin givna plats. Det är tom så att i denna resväska finns en massa vi inte behöver….. Till och med Peter och numera slutat frågat var vi har saker! Vi saknar inget – jo en nagelsax modell större. Den inhandlades i Carins innan vi lämnade stan. Utöver våra resväskor och ryggsäckar har vi numera en köksväska/en skafferiväska där vi har våra ätbara och drickbara varor. Ofta en ganska väsentlig kass! Här har vi julaftonsvinet inhandlat i Barrosa Valley, portvinet från Perth samt våra nötter. Till våra drinkar har vi inte peanuts utan vi har macadamianötter. Det blir en dyr ovana när vi väl kommer hem….

Magnetic Island, som ligger några kilometer utanför Townsville på östkusten, är det ställe som vi nu vaknar i på morgnarna. Det var med viss sorg i hjärtat vi lämnade Port Douglas och Cairns. Det blev sex och en halv timmes bussresa till Townsville istället för sex timmar enligt tidtabell. Det innebar att färjan till Magnetic Island nyss avgått när vi blev avsatta vid färjeläget halv åtta på kvällen. Tillsammans med ett gäng andra blev det till att vänta till klockan 9 innan nästa färja gick. Vi var visserligen trötta efter bussfärden – men den ljumma kvällen gjorde väntan helt uthärdlig. En buss tog oss sedan i mörka natten vidare till vårt nya vandrarhem på andra sidan ön. Vi bor på Bungalow Bay Koala Village som har koalor och krokodiler. Var det möjligen här ni var också Ola och Carina?? (Magnetic Island är inte ett dugg magnetisk. Kapten Cook som seglade runt och utforskade Australien fick fel på sin kompass här. Han fick för sig att ön var magnetisk.) Praktiskt taget hela ön är däremot ett naturreservat inkl. korallrev utanför.

Idag har det varit en slappedag på stranden med fisha´chips. Det blir säkert något nyttigare nu i kväll. Ett av dagens huvudbry har varit att pussla ihop nästa resetapp. Vi vill åka ca 6-8 timmar för att komma någonstans och helst på dagen. Detta är inte möjligt utan det ser ut som vi har ett nattpass framför oss för att komma vidare mot Brisbane. Men det är inte avskräckande – vi hade en bra nattur mellan Adelaide och Coober Peddy och jag tror att vi klarar det hela på dagtid framöver. Mer om detta senare….