Vi har nu bestämt oss för att bo tillsammans med backpackers på Billabong under vår vistelse i Perth. Standarden är ”måttlig”, våningssängen är ok, badrummet rent, inga kackerlackor (ännu) och billigt! Det ger ekonomiskt utrymme för ett dussin ostron och vin till middag vid stranden i Freemantle.

Vädret passar oss utmärkt – även om vi fått avhålla oss från solande de senaste två dagarna. Det har en emellertid ersatts av en vinprovningstur i fredags och marknadsbesök (och lite shopping av stenar för silversmide) i lördags i Freemantle – tillsammans med en vila i trädets skugga vid stranden. Det avslutades med ostron från den närbelägna fiskaffären och vin från ”drive-through-spritbutiken”. Vid ett kort besök ner till vattnet fick Akki brännblåsor under några av tårna. Då kommer den grovt baktalade arméns hudsalva väl till pass.

Kollektivtrafiken fungerar utmärkt – gratisbussar ”Cats” – trafikerar såväl Perth som Freemantle och tåget/tunnelbanan från Perth till stranden går var 20:e minut och är billigare än tåget till Lund eller bussen till Höllviken. Det är emellertid förvånansvärt ont om solfångare på taken. Det behövs förmodligen inte så mycket för uppvärmning av husen men det bör gå ett en hel del el till alla klimatanläggningar som finns här?

De kommande övernattningarna i Adelaide kommer förmodligen att vålla oss en del bekymmer. Det är tydligen en viktig, spännande och avgörande cricketmatch de dagar vi planerat att vara i Adelaide. Hysterin tycks värre än SM-guld eller derby mellan MFF-HIF. Vi får väl leva på minnet av den hysteriskt, hektiska vinprovningsturen till fem små vingårdar. (Det blev inte Margeretdistriktet.)Det blev mycket vinprovning! Tyvärr hittade vi inget höjdarvin. Det blev påfallande många vita viner som inte gjorde något särskilt intryck på oss. Ett par röda viner höll hygglig kvalitet – och ett portvin var riktigt bra. Det köpte vi för att ha som ressällskap på tåget mot Adelaide.

Vi passar ocksaa paa att gratulera Eva-Lis paa foedelsedagen!