I morse – för drygt 14 timmar sedan – landade vi i ett varmt och soligt Perth. Flygresan på drygt sju timmar från Hong Kong mitt i natten innebar efter en gin&tonic, ett glas rödvin och en whisky för mig några timmars sömn. Det börjar kännas i kroppen nu. Billabong – vårt övernattningsställe tills vidare i Perth – är inte precis det Billabong vi övernattade på i PhomPhen och det är definitivt ett nedköp i förhållande till lyxlivet i Hong Kong. Visserligen heter stället Billabong Resort men är mer ett backpackerställe. Vi är definitivt de äldsta och vi har höjt medelåldern avsevärt – vi har enbart sett någon man i motsvarande ålder men det känns lite som att vara på jobb – omgiven av idel ungdomar!

Efter incheckning tog vi oss in till stan för att försöka klargöra några frågor kring vårt fortsatta resande men det kunde man inte lösa så det får skötas via internet. Vi kände oss därför snabbt färdig för Indiska oceanen – tåg gick direkt till Freemantle men hållplatsen innan är ett fint badställe och där har vi tillbringat dagen. Lunchen fick bli musselsoppa direkt på strandens bistro!

Vi har nu på kvällen när vi efter lång promenad kommit tillbaks till vår ”resort” och har just ätit färska havsräkor (större än de fina som brukar finnas på ”Feskekörka”) och druckit ett gott vin ute vid poolen. Runt oss hade vi ett 20-tal snällt festande ungdomar. Sanden på stranden var otroligt finkornig och det blåste styv kuling på Indiska oceanen. Vi är rejält sandiga. Nu gäller det att försöka duscha bort den för att sen smörja varandra för att väl vårda den solbränna som vi idag har börjat lägga grunden till.

På hortonomfronten har vi beundrat vad vi tror blommande jakaranda (blå klockliknande doftande blommor). Det behövs dock lite mer facklig rådgivning för att säkerställa fakta. Exakt rakväxande granar även i lutande terräng och med mycket stora och grova barr är mer än dekorativa – speciellt i juletid.

I morgon lär vi också ligga vid stranden. Men sen ska vi göra en vintur till fem vingårdar i Guildforddistriktet och därefter väntar en marknadsdag nere i Freemantle tillsammans med alla fiskarna. Vi arbetar oss ner i näringskedjan – som en liten klimatkompensation.