Hysterin var och är sanslös: http://www.sydsvenskan-img.se/archive/00865/Ladda_ner_Sydsvensk_865036a.pdf

Hur som helst blev det en utmärkt avslutning på helgen som tillsammans med familjen började med en mustig svartsoppa, därpå en knaprig gås med sedvanliga tillbehör och avslutades med Farmor Karins av Carina övertagna smarriga äpplekaka i fredags. Sedan fortsatte det i lördags med att Fredriks Husielag vann Gåsacupen (säsongens första inomhusturneringen i fotboll). I förmiddags klippte jag gräset för sista (?) gången för säsongen. Efter som de flesta löven har fallit till marken blev det ett drygt arbete att kratta gräsmattan. En tredjedel återstår dock – men jag ska ha något att syssla med i morgon utöver att förbereda för att vi ska få ny skorsten och spis på tisdag.

Det var bara några plusgrader när vi körde till matchen och Akki och jag var rejält påpälsade. Det blev nästan lite svettigt i all eufori. Trots att det var ett visserligen kontrollerat men ovanligt krampaktigt spel och för många osäkra passningar och inlägg – eller var det jag som var ovanligt tagen av stundens allvar och omgiven av för många supportrar som tagit ut segern i förskott som gjorde det svettigt. Stämningen var dock hög hela första halvlek och nervöst dämpad när MFF spelade på säkerhet i andra halvlek. Det märktes inte att den fysiska temperaturen var nollgradig när domaren äntligen blåste av matchen och publiken stormade innerplan – ett djävla oskick som förmodligen (och förhoppningsvis) dels kommer att kosta MFF att antal hundratusen kronor, dels innebar att laget inte kunde göra sina sedvanliga hälsningar och tacka publiken och dels inte kunde springa ärevarv. Det var många som ville ha en bit av gräsmattan eller en del av nätet i målet. Hur som helst – slutet gott allting gott och vi är nu nöjda och glada och kan i veckan påbörja att mentalt ställa in oss på att den 17 nov påbörja vår nioveckors resa till Australien.