Det har under en lång tid påpekats att det behövs en snabbare och bättre dator i Höllviken. Den gamla burken hade en fungerande förbindelse med inte bara en utmärkt skrivare utan också med en router. Att det inte var gjort i en handvändning att installera och flytta dokument från den gamla burken till den nya var jag också införstådd med. Men att problemen skulle vara av den dignitet som jag nu står inför var jag inte helt på det klara med.

Förr i tiden kunde man utan alltför omfattande problem föra över dokument från äldre worldversioner till nyare. Äldre prylar som t ex skrivare var normalt kompatibla. Nu blir det antingen att springa med usb-minnet till den gamla datorn och utmärkta skrivaren som då får stå och ta plats i Lilla huset eller att inhandla en ny skrivare! Till de äldre trådlösa usb-pinnarna måste man tydligen leta efter uppdateringar på nätet? Och hur gör man det när man redan kopplat in datorn under skrivbordet och dragit ledningar? Jo koppla loss allt och flytta det till routern vid kylskåpet och sedan flytta tillbaka igen! (Förhoppningsvis kan det klaras med den lilla bärbara som jag nu sitter vid – men säker är jag inte.)

Datorbranschen gör allt för att vi omedelbart ska behöva köpa nya prylar. Branschen tycks inte vara till för att underlätta för kunderna eller så ska utvecklingen alltid ligga i framkanten (eller kanske framför kanten). Branschen tycks glömma sin historia och se till att nyheter passar till äldre versioner – av både program och användare. Jag är ännu inte övertygad om att utvecklarna i branschen har förstått att man måste komma ihåg att titta bakåt. För att hitta rätt framåt måste man minnas varifrån man kom!

Det är som kvällens derby även om man måste framåt för att kunna göra mål – måste man komma ihåg att det finns ett eget mål hemma.