Idag vid stranden efter ett par omgångar i det allt varmare – dvs mindre kalla vattnet – läst jag lite Slas “Vad man ser och hedrar” där han i osedvanligt vänlig cynism från 1998 sammanfattar det moderata budskapet efter att ha lyssnat till ett inslag i P1:s börsen där alla som har över en halv miljon uppmanas att inte lägga alla ägg i samma korg.

“… och varje barn kan äta sig mätt och somna över nytryckta skolböcker med en halväten hamburgare i handen och landets åldringar kan dästa av ambrosia och honung småsova framför tevevapparaterna medan unga blåögda kvinnor serverar dem portvin innan kramsfågeln kommer på bordet och matklockan ringer.

Den arbetslöshet man talar om kan inte skrämma nån eftersom det är det satsade kapitalet som ska arbeta och gå med vinst.”

Nu börjar andra halvlek.