Ett decennium har gått i graven och ett nytt har börjat. Det har på det hela taget varit ett bra decennium. Jens och jag har lyckligen överlevt våra cancrar, Johanna har vuxit och blivit stor och Fredrik ännu större och hyggligt framgångsrik i fotboll. Akki och jag avslutade decenniet med att gå i pension och att göra en minnesvärd långresa till Kina – som inte bara är Peking och OS. Vi hade innan dess hunnit vara en rejäl långhelg i Istanbul. Sista men inte minst går avvecklingen av Calle H i ett allt snabbare tempo och sedan länge uppskjutna renoveringar av Höllviken har genomförts och kommer att genomföras den kommande månaden.

Det är dock fortfarande mörkt och inte minst onödigt kallt ute. Det är precis våra nyinstallerade värmeväxlare lyckas hålla kylan stången. Ett par grader kallare och vi får koppla in de traditionella men oekonomiska elelementen. Det är dock som vanligt varmt och skönt framför brasan – inte minst med ett glas rödvin nära till hands.

Talibanerna i Vellinge och Afghanistan har gjort det nödvändigt att engagera sig för ett mänskligt mottagande av ensamkommande flyktingbarn. Några förhoppningar om att talibanerna i Afghanistan ska ändra sig på grund av vår insats hyser jag inte – förhoppningsvis har vellingetalibanerna skammens rodnad på kinderna och göra en rejäl pudel inför höstens val.

För att det ska bli ett riktigt Gott Nytt År måste kylan mycket snart ge med sig även om vi om en dryg månad reser till sommaren i Sydafrika. Då blir det även en varm början på det nya året!