Huset är städat, många föremål med affektionsvärde undanplockade till sedvanligt ställe, gräsmattan klippt, krukorna inflyttade i växthuset eller dess jord tömd i gropar i gräsmattan och snart är resväskorna färdigpackade. Imorgon blir det en tågresa till Stockholm/Arlanda innan det är dags att sätta sig på flyget till Beijing. Vädret tycks bli bra de kommande dagarna i Beijing med sol och över 20 grader. Vädret tycks dessutom hålla i sig mest hela tiden när vi därefter reser runt i Kina. Akki har hämtat sig efter sin förkylning som jag också fick en liten släng av – så vi ska säkert vara helt kuranta när vi landar om ett par dygn för en rundtur i kinesisk kultur. Det ska bli riktigt skönt att kunna resa utan ”dåligt samvete” för att man har grejor hängande efter sig på jobbet.

Innan dess är det emellertid en avgörande fotbollsmatch för landslaget på Idrottsparken i Köpenhamn.