I Höllviken har vi nu installerat värmeväxlare en i stora huset och en i lilla huset. Det ska minska elförbrukningen och uppvärmningskostnaderna rejält. Förhoppningsvis minskar det även koldioxidutsläppen – åtminstone kalla vintrar när vi behöver köra kol- och oljekraftverk för att producera el. Dessutom har den nästan antika motorgräsklipparen hamnat på tippen och ersatts av en som drivs av människokraft. Det kommer definitivt att minska koldioxidutsläppen rejält på sommaren. Eftersom den är lika lättkörd som den nästan antika motorgräsklipparen kommer knappast min utandning av koldioxid heller att öka.

Denna satsning på klimatkompensering höll på att ta en ände med förskräckelse. Sent i går eftermiddags – när jag klippt gräsmattan – upptäckte jag plötsligt att sista dagen för betalning av slutlikviden för resan till Kina hade passerats för nästa två veckor sedan. Det var nära hjärnblödning. Resebyrån hade stängt för dagen. Det blev en snabb epost till resebyrån och en mycket orolig nattsömn. Vi kunde inte riktigt glädjas åt att ett komplett manus från ”Akkis projekt” åt Allmänna arvsfonden gått iväg till slutgranskning.

Resebyrån öppnade klockan nio och fem minuter över svarade de äntligen i telefon. Efter viss förvirring med bokningsnumret visade det sig att klimatkompensationen för resan inte varit förgäves. Resan är nu slutbetald, Akki kan njuta av att projektet är nära publicering och ikväll kan vi andra ha allt fokus på MFF:s bortamatch i Gävle.