Fredagens oväder dröjde sig kvar på lördagsmorgonen när familjen Eklundh (minus Johanna som fick stanna och bli ompysslad av mormor) styrde kosan mot Helsingborg och KBK Cupen. Första matchen började 08:00 och det måste ha varit regnet som väckt grabbarna för de var ovanligt pigga för denna arla stund. De två första matcherna vanns relativt enkelt i uppfriskande regnskurar. Lagom till tredje matchen upphörde regnet men Husie fortsatte sitt goda spel och spelade ut Örgryte IS efter noter, 5-0. Inför sista gruppspelsmatchen var vi i praktiken redan klara för kvartsfinal, och gör då precis som så många gånger förut: en plattmatch. Som tur var var det ett svagt motstånd och vi kunde till slut vinna komfortabelt med 6-1. I kvartsfinalen mötte vi arrangörsklubben Kullavägens BK, som verkade ha spillt det mesta av krutet i gruppspelet, enkel seger för Husie med 5-1. I semifinalen väntade våra vänner Hyllie IK som bjöd hårt motstånd och det var inte förrän ett par minuter innan slutsignalen som Egzon kunde avgöra till 2-1. Final!
Vår hårda vinterträning med löpning gjorde att vi var det starkaste laget i finalen och vi kunde defilera hem cupsegern med 7-0 i finalen mot ett tröttkört Eskilsminne.
Lagkaptenen Gurra lyfte pokalen och lyckan var total! Fredrik gör en mycket stabil insats som mittback och styr laget med mycket rutin och bra blick, bra gjort!