Äntligen skingras molnen och vinden mojnar. Framt till för et par timmar sedan har det varit molnigt och mycket blåsigt.

Gårdagskvällens pensioneringsfest för Henrik H, Bo B, Leif J, Christer J och mig var lyckad. Akki och jag tog buss och tåg till Lund och Eden. “Alla” på institutionen var där. Inte minst roligt var det att Torbjörn V med hustru (båda rejält över 80 år), Lennart Lundquist (till allas förvåning) var med. Vi fem pensionister representerade tillsammans nästan 200 år statsvetenskap i Lund – tillsammans med Trobjörn, Lennart och Agne G blir det över 300 år! Och ändå är det inte mycket nytt vi åstadkommit sedan Aristoteles. Men roligt har vi haft.

God mat och gott vin, ett par roliga och bra tal på Brogatan (i Lund!) var en trevlig avslutning på drygt 41 år på statsvetenskapliga instituionen – och det har nästan enbart varit roligt. Det är emellertid en historia som ska skrivas senare – om några månader eller några år.

Vad som särskilt gläder mig annars just nu är att jag börjar få rimlig koll på “kroppsfunktionerna” – visserligen med obetydligt bistånd av blöja och några svinskon om dagen. Promenaderna blir allt längre och jag har till och med idag börjat skrapa färg på Lilla huset så att det efter ytterligare några soliga dagar utan regn kan börja målas.