Prostatatoperation genomfördes med en robot (jag tror att “lekaren” satt i ett angränsande rum vid sin spelkonsol) och titthålsteknik. Operationen tog drygt 5 timmar – men med minimal blodspillan. Efter fem dagar fick jag äntligen komma hem i söndagskväll! Det var mycket välkommet – särskilt med duschen tidigare på dagen.

Allt har gått över förväntan – utom tarmfunktionerna. Det har varit – för att använda en sliten men ovanligt adekvat metafor – mycket snack och lite verkstad. Jag har promenerat, druckit kaffe, vatten och lättöl t.o.m. konsumerat svinskonjuice (vilket inte är en gastronomisk höjdare) för att få fart på maskineriet. Ett lätt mikrolavemang i förmiddags har äntligen gett resultat!smiley

Livet går vidare med att administrerar sjukskrivning, boka tider för att ta suturer, tömma kissepåsen och att lämna nya blodprov inför återbesöket hos professorn (lekaren) när han om en dryg vecka ska ta ut katetern. Det blir lika spännande – men förhoppningsvis bättre resultat – än vad MFF åstadkommer i sina matcher.