Morgonen och förmiddagen började äntligen med sol och inte minst med ett besök på Top Kapi med alla sina skatter. 83 karatsdiamamnten fångade Akkis intresse. Lika imponerande var det numera tömda harmet. Dessbättre fanns de fantastiska väggdekortionerna kvar. De tidiga muslimerna har verkligen utvecklat konsten att göra konst av kakelmålning med många intrikata geometriska mönster och blom- och trädstänglar. Men konkubinerna – 300 till 400 – hade det förmodliigen ganska trist emellanåt. Trots allt ett imponerande byggnadsverk. Vi fick också en fin utsikt över Bosporen till Asien.

Efteråt ösregn och åska försökte vi förgäves ta oss in pål den gamla romerska cisternen. Den var uthyrd till något evenemang. Nytt försökt imorgon. Akki fick emellertid köpt några senar till det silversmide som hon avser att påbörja.

Efter en välförtjänt eftermiddagsvila avslutades dagen med på en utmärkt fiskrestaurang i samma kvarter som hotellet. Nu är vi mätta, trötta och nöjda.