Nu sitter gamla Istanbul i benen. Det blev många timmar på Arkeoloogiska museet. Allt i från 4000 år gamla jättelika mosaiker från Babylon över 3000 tusenåriga glasfllaskor till “moderna” något mer än 2000-åriga fantastiska statyrer i marmor av grekíska gudar i strid till filosofer i vila.

Därefter spårvagn till den egypitiska basaren där vi har handlat kryddor: mald ingefära till sommarens fil, curry och inte minst kardemumma till jennykaka förhoppningsvis. Vi har förgäves letat efter ullgran till Akki. Det är det enda som inte tycks finnas eller rättare som vi inte kan hitta.

Vaderna är styva efter allt travande upp och ner i det ganska backiga Istanbul. Det turkiska köket är utmärkt. Det har vi njutit av ikväll. En härlig gryta på lamm och kyckling.

Visserligen har solen tittqt frqm lite på eftermiddagen men det är fortfarande kyligt.