Det är nu lite drygt två veckor sedan vi återvände från det varma, vänliga och sköna Kambodja. Att landa på ett kallt och blåsigt Kastrup är ingen höjdare – i synnerhet inte som väskan med den tullfria spriten blev kvar på Frankfurts flygplats. Den levererades dock vid dörren ett par dygn senare. Bron och Öresundstågen har dock medfört att man inte längre behöver övernatta på Kastrup, i Dragör i väntan på färja till Limhman eller på flygbåtsterminalen i Nyhavn i väntan på första avgång vid 5-tiden på morgonen. Bron och tåget är en välsignelse.

Det blev en brådstörta start på jobbet med att organisera opponentschema för den ordinarie utvärderingskursen på nätet (min utmärkta kollega doktoranden John H är i Postdam för en utlandstermin), tillsammans med en annan doktorand – Emma P – lägga sista handen vid kursen Miljö – politik och förvaltning hos miljövetarna. Dessutom hade “studenterna” på Akademikerförbundet SSR:s uppdragsutbildning sin första inlämning på nätet som också behövde organiseras. För att vara halvtidspensionär blev det mer än heltidsarbete.

Nu är emellertid miljövetarkursen igång, de flesta på utvärderingskursen godkända med såväl indivuduella som generella kommentarer liksom jag i fredags eftermiddag kunde meddela alla på uppdragsutbildningen att det nu kunde hitta individuella och generella kommentarer.

Att det varit en onödigt häftig arbetsvecka och är beckmörkt på morgonen innebär att de enda ljuspunkterna är Sveriges anständiga framgångar i handbolls-VM och inte minst gårdagens hälleflundra och dagens torsk. Och på måndag är det Monday Night Big Band med Jan Lundgren. De firar 20-års jubileum.