Vädret i Thailand är avgjort bättre än i Skåne – och det verkar som om det blåsiga och inte alltför soliga vädret håller på att ersättas av mindre vind och mer sol. Det är inte alltid riktigt lönt att jaga bättre väder. Ofta är är det en god regel att låta lagt kort ligga. Grannens gräsmatta ser visserligen gärna grönare ut men, men men ….
Denna länk verkar vara den mest omfattande http://weather.yahoo.com/Thailand/THXX/regional.html – den är så detaljerad att man nästan behöver en karta över Thailand för att hitta rätt.
På det hela taget verkar väderleksutsikterna bättre än de politiska utsikterna.

Nu är det snart dags att fira fredag. Byggjobbarna på tomten bredvid jobba långt efter mörkrets inbrott – men har nu fått hela huset under trätak och det är väl dags för dem att åka hem til Polen? Ikväll är det premiär för säsongens första avsnitt av På spåret. Vi får väl se om det blir något spår från Thailand. För många år sedan tog vi tåget från Bangkok till ChangMai. Tågresan var också en upplevelse liksom ChangMai och infödingsbyarna flera timmar med buss norrut – men där var det ont om snorkling.

Idag har vi inskaffat en mikro/minidator med 8.9 tums skärm. Imorgon när damerna – Akki, Bibi, Carina, Anna o ev. flera – “julpysslar” i Höllviken ska Ola och jag pyssla med datorn på Nybogatan. Jag undrar jag vem som kommer att ha roligast?

P