Den senaste tiden har med all tydlighet visat hur sårbart infrastrukturen på internet är. Flera myndigheter har drabbats. Dels har deras interna kommunikation med diarieföring, patientjournaler, lönesystem osv. drabbats, dels har kommunikationen med medborgarna gått i baklås. Nu gäller det för ”dataingenjörer” och ”datautbildningarna” att hänga med i svängarna och inte bara satsa på spelutveckling och slika ting. Även nätbedrägerierna mot enskilda ökar; framförallt mot äldre. Själv fick jag härom kvällen en epost som tycktes komma från BankID, som påstods sig behöva uppdatera min programvara. Självklart klickade jag inte på någon länk utan anmälde incidenten till Polisen på nätet. En stund senare blev jag uppringd av Polisen som undrade om jag ville göra en formell anmälan. Det tyckte jag inte behövdes nu när de fått epostadressen som var avsändare. De fick göra vad de ville med min information. Det blir väl inte så mycket eftersom inget brott genomförts.

Nu har jag även fått min åttonde vaccination mot covid och eftersom jag har en efterhängsen hosta även en vaccination mot lunginflammation. Mina arma armar börjar likna en sprutnarkomans.

Vårt närbelägna Bolag gör allt för att minska köerna. Vi minns alla den tiden när försäljningen skedde bakom disk. Det gällde att välja rätt kö – och det var inte alltid den kortaste som var snabbast. Hade man otur hamnade man bakom en som ingående skulle diskutera vilket vin som passade bäst till falukorven eller vad det nu kunde tänkas vara för delikatess som vankades. Det var en befrielse när kölapparna infördes.

Nästa innovation på Bolaget var när vi släpptes in och själva kunde gå runt i hela härligheten och noggrant och i lugn och ro studera urvalet. Därefter i sin korg lägga det liquidium man önskar inhandla och kolla i vilken kö de finns minst flaskor i korgarna.

Vårt närbelägna bolag har nu när det är rusningstid infört ytterligare en innovation – självskanning för alla som betalar med kort. Det finns en fem-sex självskanningsplatser med en mans bevakning som vid behov kollar leg. Jag skannar mina inköp och betalar. Vad blir nästa steg?

När utvecklingen på Bolaget gör framsteg kan man inte beskylla Svenska fotbollförbundet (eller kanske riktigare tv-bolagen som köper rättigheterna till matcherna) att tillmötesgå konsumenterna. Inte nog med att Allsvenskan startar på Påskafton dessutom ska finalen i ”Cuppajäveln” spelas 1:a maj. Inte för att jag firar Påsk för Jesu lidande på korset – men det är alltid gott att traditionellt kunna samla familjen. Jag har inte heller varit någon trogen eller hängiven deltagare i demonstrationståg på 1:a maj. Istället har vi alltid prioriterat att umgås med vänner för att fira våren. Den gamle MFF-hövdingen Eric P snurrar säkerligen som en fläkt i sin grav över dessa övergrepp och kränkningar på traditioner. Är nästa övergrepp viktiga matcher på Julafton och Midsommarafton?   

När statsägda Systembolaget går framåt, går Sv Fotbollförbundet bakåt i monopolkapitalets ledband.