Efter ett inte alltför lyckat sommarväder har solen och värmen återvänt till Skåne även om det satt hårt inne. Efter inte alltför lyckosamt spel i allsvenskan för di Himmelsblå har resultaten – om än inte spelet – återvänt även om det satt hårt inne i söndags.

För att undvika att vi ska sitta hårt inne på 14:e våningen de kommande soliga dagarna har vi evakuerat till Höllviken. Evakueringen är delvis av nödtvång. Imorgon och övermorgon ska elcentralen i fastigheten bytas. Det innebär framför allt att hissarna inte kommer att fungera. Det är inte så kul om man bor på 14:e våningen och vill komma ut i solen. Men det går ingen nöd på de evakuerade. (Det är åtminstone bättre för oss än de i grannfastigheten där elcentralen blev utslagen under ett av de senaste störtregnen. Det kan inte ha varit kul – även om det bra var ett åttavåningshus.)

Ola och Carina har nu bestämt sig för att flytta och hittat lägenheten de vill ha på Krutmeijersgatan. Det har varit ett idogt och slitsamt letande. Nu är det en massa logistik och köksplanerande som ska genomföras. De har redan hunnit lämna en mängd brädspel i Höllviken och i utbyte tagit en mängd flyttkartonger – men inte minst solmogna tomater i växthuset utan att vattna så att de gröna fick en chans att rodna. De var torra som en nykterhetspredikant. De är nu vattnade och trädgårdsmästaren har inte heller längre torrsprickor i levern.