Vi har nu varit i sol och värme i en vecka. Flyget var visserligen nästan en timme försenat men vid halvtretiden på söndagsmorgonen möttes vi på hotellet med kallskuret och vin. Vi lät oss väl smaka och unnade oss en sovmorgon till klockan 9. Vi kunde då njuta av äggröra, bacon och stekta tomater innan det var dags att njuta solen och värmen. Jag njuter av solen och Akki av bara värmen eftersom hon går på antibiotika. Dagen innan avfärd fick Akki klartecken från sin läkare att det var ok med resan – men med medicinerna cortison och antibiotika som medför restriktioner.

Vi trivs. Vi sover med öppen balkongdörr och väcks när solen går upp över bergen vid halvåttatiden. Det är en riklig och varierad frukost liksom kvällens middag. Middagen förbereds med en GT på rummet. Som tur är blir lunchen vanligtvis mer spartansk öl eller vin och tapas. I tisdags när Loff fyllde 80 (åttio) år blev det inte bara kaffe och juice till frukost utan även lite bubbel som vi annars avstår ifrån. Det går ingen nöd på oss.

Själv tar jag en rejäl promenad på förmiddagen längs stranden. Vid lunch eller på eftermiddagen stakar Akki och jag oss fram inne i staden eller på marknaden. Tyvärr är den nedbrunna saluhallen ännu inte återuppbyggd. Manja? Marknaden är dock ett gott alternativ för Akki där man kan finna bot mot/för det mesta.

DSCN2422-1

Att det inte bara ser ut som jordgubbar – det luktar och smakar jordgubbar!