Jag låtsas att jag sitter högt upp i korsningen av 5th Avenue och W 110th Street när och skådar ut över Central Park. Ljusen speglar sig i vattnet. Jag behöver inte mycket fantasi även om bilarna rullar längs Pildammsvägen och John Ericsons väg i stället för 5th och W110th. Ibland ökar pulsen något när en ambulans eller polisbil med påslagna blåljus bryter den vanliga lunken av bilar och bussar.

Sjukhusets nya 10våningskomplex, som numera skymmer sikten till min gamla folkskola, håller sakta men säkert på att fyllas. Det syns på det alltfler tända ljusen i fönsterna. Jag undrar om det finns läkare, sköterskor och all annan personal som behövs för att sköta all den avancerade utrustningen? Patienter saknas inte!

En sak är emellertid glas klar. Även om det är halvårslånga köer till specialröntgen är det ingen nackdel att ha kort avstånd till ett högspecialiserat sjukhus. Akki kunde omedelbart tack ja till en återbudstid 8.15. Erbjudandet kom 15 timmar tidigare. Förmodligen hade ett antal andra med längre avstånd behövt tacka nej till erbjudandet eftersom de inte klarat logistiken – eller så börjar man att kapa kön bakifrån. Akki ställde sig i den för ett par dagar sedan. På samma sätt kunde Akki tacka ja till en återbudstid för koll på lungkliniken. Akki var nöjd efter besöket. Det var längesedan värdena var så bra. Även ögonläkaren var nöjd med starroperationen för några veckor sedan. Nu ser Akki framemot operationen på andra ögat så att det kan bli nya glasögon till jul. Då kommer hon att se osedvanligt bra ut. Däremot är Akki bedrövad över att resan till Vincents 5-årskalas behövde ställas in. Akki fick hög feber efter influensavaccineringen och är helt däckad.

Helt plötsligt vägrade bilen att starta när Akki efter en inköpsrunda skulle köra hem. Det blev till att ta hjälp av ett assistansbolag för att få igång bilen som Akki körde direkt till sin bilmekaniker på vischan utanför Vellinge. Det visade sig vara kabelbrott från batterierna och det slog gnistor om det. Ola som fick äran att hämta hem henne behövde gps-koordinatorerna för att hitta fram.

Knappt hade vi hunnit hämta bilen förrän en av våra kyl/frysar också hade fått nog och lämnade in. Efter flera frustrerande samtal med personal på Ikea, omstart efter en halvtimme, avfrostning och omstart efter 12 timmar lovades vi en reparatör. Efter ett par dagar dök reparatören upp. Kyl/frysen hade då varit avstängd i två dygn. Reparatören drog ut skåpet och satte i kontakten. Kompressorn gick igång tyst och lugnt. Han beundrade utsikten och jag pekade ut olika kännemärken i Malmö. Efter 15, 20 minuter konstaterade han att kompressorn kylde. Skåpet flyttades tillbaka och reparatören tackade för sig och bad oss ringa om det uppstod problem. Det gjorde det och vi ringde. Vi blev utlovade ett återbesök ett par dagar senare. Ett par dagar senare blev vi uppringda. Reparatören behövde vabba. Inte bara reparationen frös inne utan också vårt firande av Vincents 5-årskalas. Dessutom har meteorologerna konstaterat att sommaren är slut i Malmö. Det har vanliga malmöbor känt de senaste dagarna i de isande vindarna.    

Veckans höjdpunkt var MNBB och Monica Dominque på Malmö Live.