Det är ont om ljuspunkter i tillvaron just nu. Ryssland terrorbombar Ukraina som hämnd för sprängningen av bron till Krim. Senaste EL matchen på Stadion mot Berlin fick avbrytas i nästan en halvtimme eftersom berlinsupportrarna liksom ryssarna sköt raketer och ”kvartersbomber” för att störa matchen. Tyvärr kände sig en från hemmaklacken provocerad och kastade in en bengal. Raketer och bomber hör inte hemma vare sig på Stadion eller i Ukraina. Det är inte roligt att gå match där det urartar och behöva lämna i förtid. Nästa match får bli på Gamla IP när Rosengård möter Barcelona i CL. Det blir visserligen en lite längre promenad och möte med publik på väg till Stadion men säkerligen en mindre krigisk match.   

Det är fortfarande höstvarmt med en allt blekare sol som dock fortsätter att värma och försöka lysa upp vår tillvaro när vardagslunken fortsätter med tvätt och mangling, promenader runt Pildammarna, bokläsning och möte med pigga gamla vänner över en bit mat och gott vin. När samtalen inte kretsar kring krämpor och läkarbesök saknas det verkligen inte ämne att ondgöra sig över.

En ljuspunkt i tillvaron är Torbjörn Flygts senaste bok ”Slugger” – en ”samhällsbetraktelse” över livet på Näset, Malmö och Borgmästargården. Det är hög igenkänningsfaktor och inkännande satir. Denna tredje bok med huvudpersonen Johan Kraft slutar precis innan pandemin bröt ut, innan ryssarna anföll Ukraina, och SD blev Sveriges näst största parti. Första delen Underdog publicerades 2001, andra delen Outsider 2011. Det finns några cliff-hangers och en fjärde del är utlovad. Vi har åtminstone något att se framemot – om tio år.