För en gångs skull klagar vi inte när det blåser rejält. Hård blåst betyder att vindkraftverken producerar elektricitet. Det bör innebära att elen blir billigare men kanske inte bara i södra Sverige utan även i länder vi exporterar till?

”Någon” (Svenska kraftnät?) har beslutat om fyra elprisområden i Sverige. Varför just fyra? Varför går gränserna där de går? De fyra områdena är inga naturlagar, de är inte ens grundlag eller huggna i sten.

Enligt gammal visdom delas Sverige i två lika delar av Landsvägen. Landsvägen mellan Malmö och Ystad. Det var enligt samma gamla visdom bäst att bo söder om Landsvägen. Om 08:orna får fortsätta att bestämma är det i så fall risk att det blir två elområden i Sverige – ett norr och ett söder om Landsvägen? Mitt motförslag blir i så fall att lägga elområdesgränsen precis längs sydkusten där elexporten börjar.

Det är inte bara högspänning i elkablarna; det är högspänning och blåser hårt i MFF också. MFF:s styrelse har tillmötes gått otåliga supportrars krav på tränarbyte; samma opportunistiska kvartalspolitik som i börspolitik. Gammalt vin i gamla läglar? Blir det en nytändning eller snedtändning?

Det ser ut att bli en rysare till valvaka. Blir det en majoritet för det blåbrunalaget eler för det rödgröna? Kommer Liberalerna att kravla sig över 4% spärren och gud förbjude en blåbrunmajoritet utan liberaler – i så fall en illiberal majoritet! I bästa fall blir det ingen majoritet för de blåbruna och Modsen får som MFF snabbt leta en ny coach och en ny laguppställning.

Glöm inte att rösta – men rösta rätt!