Solen går långsamt ner över Köpenhamn, Turning Torso vrider sig runt sin axel, lite mer till höger Kockums och gängtappen, sedanMalmö live men dessförinnan kärnkraftverket i Barsebäck innan blicken faller på kyrktornen på St Petri och den osedvanligt fula Johanneskyrkan.  Jag kan fortfarande skymta tacket på min gymnasieskola ”Johannes samrealskola och högra kommunala gymnasium” men min folkskola ”Johannes” skyms av de växande sjukhusblocken på gamla MAS. Längst till höger skymtar Lund. Direkt framför mig Pildammarna kav lugnt där vattentornet speglar sig som från 1914. Central Park – släng di i väggen. En perfekta avslutet på en trivsam påskhelg tillsammans med Vincent, Shasha och Jens i Höllviken.

Jens har jobbat som en entusiastisk trädgårdselev under över(in)seende av en sträng men rättvis mästare med krycka som pekpinne, I tidigare rododendronplanteringen sattes potatis som kan skördas i augusti. Farfar fick ett par promenader till stranden tillsammans med Vincent (och Shasha). Farfar var i sin ungdom mycket intresserad av ”snäckor”. Barnet Vincent samlade snäckor på stranden till Farmor men var vid hemkomsten tveksam till att överlämna dem till Farmor.

Äntligen tycks våren vara på väg på riktigt – inte bara för att ”di Himmelsblå” vann över AIK med 3-0.ir Jens var på matchen irl – vi andra följde den på nätet i Spanien, Höllviken och vem vet var?