Häromdagen kom Akki hem med ett litet leende på läpparna. Sjukgymnasten var mycket nöjd med att Akkis framsteg – såväl i bildlig som bokstavlig betydelse. Det lär visserligen dröja innan hon kan börja med trestegsträningen men Akki får nu lov att börja gå med kryckor. Ett litet steg för mänskligheten men ett jättekliv för Akki. Hon ska givetvis fortsätta med sitt träningsprogram men hoppas att kunna trappa upp det allt efter hand.

Det gråmulna vintervädret som alltför sällan avlöses av någon enstaka solskensdag fortsätter envist men försiktigt börjar det ljusna när det är dags att stiga upp.

De senaste dagarna har det varit osedvanligt blåsigt. Vindkraftssnurrorna har producerat så mycket elektricitet att kraftbolagen nu tvingas att ”rea” elen. De är bekymrade över krympande vinster? De önskar dessutom överenskommelser med de små privata vindkraftbolagen att de ska begränsa elleveranserna när det blåser för mycket. Vem vinner kampen mot väderkvarnarna?

Även om vi ännu håller armlängdsavstånd till vänner som kommer på besök har de sociala aktiviteterna långsamt startat. Sönerna jobbar hemifrån men det är inte lika lätta för svärdöttrarna; lärare och tandläkare. Barnbarnet Fredrik – som vi till vår förskräckelse fyller 25 år i mars – har trots tre månader på sitt första ”riktiga” jobb knappast ännu varit på sin arbetsplats. Det är konstiga tider.

Johanna åkte direkt efter höstterminen sluttenta till Åre. De hade kul i en vecka men på vägen hem fick de flesta feber och testades positivt. Johanna hade en släng av covid för 10 månader sedan och har två vaccinationer – men är nu symptomfri och hinner väl snart ifatt med studierna.

En av de mest spännande sporter som finns är handboll. Vi lärde oss uppskatta det när Ola på vinterhalvåret spelade handboll. Just nu pågår EM i Ungern och ett coviddrabbat och nederlagstippat svenskt lag vann i slutsekunderna över ett helt friskt Norge med 15 sekunder kvar av matchen. Vi låg under med fyra bollar fem minuter från slutet och vi var övertygade om att det var kört. I kväll är det semifinal mot Frankrike.

För övrigt kan vi konstatera att ”di Blåe” nu har tränare rekryterade inför säsongen – nu gäller det bara att få ihop ett lag och med tillräckligt bra spelare? Just nu spelar MFF säsongens första träningsmatch på Gamla IP och leder i halvlek med 2-0.

Dagens stora glädjeämne är att Akki idag varit ute på stan utan rullstol, Det blev en god lunch ”qoc au vin” och inköp av olika salamikorvar hos vår favoritleverantör. I snålblåsten sken Akki ikapp med solen.