Julkorten är postade, julsamtalen till vänner avklarade, lutfisken om inte egenlutad så åtminstone provsmakad, liksom köttbullar och revbensspjäll, glöggen glödgad och avsmakad liksom malört, åbrodd, slånbärs och johannesörtsnaps. Den senapsgravade sillen ligger på lit de parade till julafton. Återstår att grädda mandelmusslor och att göra rim till Vincents julklappar. Vi får se hur han klarar av att möta jultomten?

Just nu ligger det vit pudersnö på asfalt och promenadstråk men gräsmattorna lyckas svälja och smälta snön och är mörka i natten – årets längsta natt. Men det betyder å andra sidan att vi går mot ljusare tider. Men först ska vi igenom julen. Tv-programmen blir allt odrägligare med sitt julsiraps firande. Hur mycket sirap kan man krama ur julen.

Akki kommer att fira julen på hjul och jag fortsätter mitt obekväma liv bakom ratten. Till all lycka har vi hittat en utmärkt lunchrestaurang som jag gärna kör till. Inte nog med att jag kör bil och rullstol; jag har dessutom lärt mig manövrera såväl rullstol som dragkorg på Willys, Coop och Möllan så att inköp av julens förnödenheter kan införskaffas i enlighet med god erfarenhet.

God Hjul till alla trogna läsare!