Häromdagen kom vintern till Malmö. Det inte bara snöade, det blåste också styv kuling. Snön virvlade parallellt med marken. Jag valde att stanna hemma och avstå från att bli bjuden på bubbel och snittar i Lund där en kollega skulle firas i samband med sin pensionering. Det var nödvändigt – just nu behöver vi inte fler brutna ben i hemmet. Det blåste och snöade så rejält att vi behövde skjuta på fönsterbyte. (Två av fönsterna fick smärre splitterskador när plåtarna på fasaden slipades i samband med renoveringen.)

Akki har varit på återbesök hos sin ögondoktor. Hennes glaukom är visserligen inte helt stabil men behandlingen kommer att fortsätta eftersom den bromsar förändringen. Det har också varit besök hos sjukgymnast och ortopedläkaren. Frakturen läker enligt prognos men möjligen har en nerv ”kommit i kläm” eftersom en smärta i foten inte vill ge med sig.

Men allt är inte jämmer och elände. Vår ”kvarterskrog” som vi ibland rullar in på är också ”hemmaplan” för Harry Arnold sällskapet och förvandlas då till jazzklubb. I söndags var det dags för stipendieutdelning till unga lovande jazzmusiker. En mindre grupp från Roger Berg Big Band kompande de unga lovande: en vokalissa, en klarinettist och en trummis. Det svängde bra. Det blev inte sämre av att MFF i Kalmar vann med 1-0. En match kvar.

Idag körde vi till Tryckeriet – restaurang i gamla Sydsvenskanhuset mellan motor- och järnväg. Ett hopplöst läge och utsikt – men en riktigt god och vällagad griskind. Det kommer att bli fler besök.

De jättelika lyftkranarna till nybyggena på sjukhusområdet är nu pyntade med julgranar som svänger fram och tillbaka allt eftersom kranarmarna svänger.

Imorgon är det MATCH. Akki har rullstolsplats och jag får hänga med som ledsagare på samma biljett. Det blir långkalsonger och flera lager tröjor för min del och Akki har gott om hemvävda plädar och en varm och skön ”virentoftakofta”. En ryggsäck med ”varm dryck” kommer också väl till pass när vi rullar in på Stadion. Jens kommer med tåg från Linköping. Förhoppningsvis kan vi plocka ut det bubbel som just nu ligger till kylning – annars får det ligga kvar till nyårsafton.