Sedan en vecka tillbaka är Akki hemkommen från hjärtavdelningen på SUS. Hjärtat är fortfarande till vänster. Hennes puls slår nu normalt och vi har succesivt börjat återgå till ett normalt umgänge – om än fortfarande med restriktioner. Häromdagen kunde vi äntligen tre månader försenat fira Fredriks tjugofjärde födelsedag och en vecka försenat hans bachelorexamen. Eftersom han nu även blivit bachelor i ytterligare en betydelse behöver han nu ensam jaga dammråttor. För att underlätta detta fick han en app(arat) till detta. Vi hoppas att han blir en lyckosam jägare.

Jens passade på att köra ett stort lass från Linköping till Klockarestigen. Därför kunde han också delta i festligheterna på Nybogatan.  Äntligen kunde vi krama och gratulera Fredrik, sitta vid samma bord som de andra gästerna. Några hade fått två sprutor, de flesta första dosen. Det fanns mycket att fira denna varma sommarkväll när alla sökte sig till skuggan och det även dracks mycket vatten. Och det berodde inte på att det saknades bubbel och vin.

På ”baksidan” av vårt sjuttonvåningshus har det nu rest ställningar som når en bit över taket. På ställningar finns plattformar som transporterar jobbar som ska tvätta ytterväggarna innan målarna tar vid. Det betyder att vi får vara rimligt påklädda eftersom vi inte vet exakt när ”fönstertittare” har vägarna förbi. Sedan blir det ”framsidan” av huset där vi har våra sovrum. Det blir till att ha persiennerna nere. Nu blir det spännande att följa inte bara hur det går för Sverige i fotbolls-EM utan även om Stefan Löfven kan klara av defensiven och ett attraktivt kombinationsspel för att komma vidare. Fotbollsexperter och politiska kommentatorer firar orgier i spekulationer i alternativa plattityder – håll bollen inom laget, anfall är bästa försvar, ett starkt mittfält är nyckeln till seger. Extra val är däremot inget alternativ i fotboll.  Pulshöjande lär det bli.