Efter ett år fullt med prövningar renovering, försäljning, flytt och inte minst covid är vi på väg att landa. Vi har flyttat – köpt och sålt lägenhet och hus – ett antal gånger: lägenhet på Skarpskyttevägen i Lund, huset på Bävergatan i Malmö, lägenheten på Carl Herslows gatan i Malmö. Det har visserligen varit lite plock med kvitton med större och mindre renoveringar för att tillfredsställa Skatteverket och statskassan. Men en barnlek i jämförelse med försäljningen av Klockarestigen.

Men att till Skatteverket samla ihop alla kvitto för alla om- och tillbyggnader samt renoveringar av Klockarestigen har varit som att rensa ett Augiasstall. Inte minst att vi gemensamt 1974 byggde på ofri grund, att Akki ärvde ”den ofria grunden” och jag sedan som gåva fick halva den för mig ofria grunden. Kvitton samlade i fyra rejäla kontorpärmar som ryms i en rejäl back för Skatteverkets inspektion. För att inte tala om alla kontrollräkningar och datumangivelser från 1955 och framåt. Att flytta är en prövning, att deklarera är ytterligare en prövning.

Till vår förvåning och inte minst glädje har vi hittat ytterligare ett utrymme i källaren. Det visade sig att det finns en ”matkällare” fullt med hyllor som tillhör lägenheten – perfekt som mellanlager innan den slutgiltiga förstörelsen. En finess som saknas i nya hus.

Till vår glädje kom också Vincent och Jens äntligen på besök. Tyvärr saknades Shasha som behövde vara hemma och plugga för att lägga sista handen på de trettio fall som hon ska examineras på i slutet på maj. Hon slet på sitt håll och Jens slet i trädgården med att gräva upp rododendron och tillsammans med Ola vertikalskära gräsmattan. Carina och Johanna som underhöll Vincent med att blåsa såpbubblor anslöt till Akkis traditionsenliga påsktårta.

På påskafton kunde vi njuta av lammstek och blommande påskliljor.

P.S. Vårt gamla telefonnummer 040-451282 är också under avveckling. Vi flyttade med det som IP-telefoni till Lagmansgatan. Eftersom vi är djurvänner och inte vill jaga dammråttor – särskilt inte vid ett sällsynt svåråtkomligt ställe med för många sladdar – nås vi numera som de flesta andra enbart på våra mobiler.