Danmark, Norge och Österrike pausade Astra-Senecas vaccin i slutet på förra veckan; Tyskland, Frankrike, Italien och några ytterligare länder pausade samma vaccin igår – gissningsvis mer av politiska skäl än av medicinska. Regeringar vill visa kraftfullt ledarskap; forskare tvingas väga risken med allvarliga biverkningar av vaccin mot risken med att smittas av covid och få allvarliga sjukdomstillstånd. Media publicerar hellre dramatiska och lättbegripliga nyheter än komplicerade etiska övervägande och oklara orsakssamband. De dramatiska nyheterna sprider lätt en osäkerhet bland otåliga individer som står inför att bli vaccinerade.

I morse när vi satte oss i bilen för att köra till vår vårdcentral för att få den första dosen visste vi inte vilket ”märke” som var planerat för oss. Vi hörde nyheten att Astra-Senecas vaccin oväntat pausas i Sverige – visserligen av andra orsaker än de andra länderna.

När vi kom till vårdcentralen möttes vi av glada miner från de som körde ut från parkeringen. Vårt planerade vaccin visade sig vara Pfizer så det blev för mig en kort väntan på sticket. Akki fick vänta lite längre. Nu har vi båda vårt vaccinationskort och nästa dos är planerad till den 13 april. Nu börjar det ljusna mer än på morgnarna.

Vi firade med en av många favoriträtter – stekt sill och potatismos med lingon och picklad lök.

För de av er som längtar efter bra musik och inte har något annat inbokat den 29 mars kan bifogade länk innebära lite tröst

https://malmolive.se/program/mandagsmusiken-jan-lundgren?utm_source=wordfly&utm_medium=email&utm_campaign=NyhetsbrevMLK%26MSOv.11&utm_content=version_A

En viss Z har idag blivit uttagen till landslaget med citatet “Return of the God”. Eftersom jag vare sig tror på den obefläckade avelsen eller återuppståndelsen är jag även tveksam till pensionsmässiga gudar.