Den 8 maj på Lagmansgatan. Återigen har vi varit på ett med kunder glest besökt IKEA. Även våra besök blir allt glesare. Denna gång des för att returnera produkter som inte passade med planeringen – det gick geschwint – dels för att köpa en inredning för städdetaljer med tillhörande skåp. Vi fick ge oss. Vi behöver hjälp av inte alltför utslitna muskler. Så det blir minst ett besök till.

Efter lunch har vi fortsatt att städa byggdamm med vår nyinköpta dammsugare, borsta de nymålade väggarna från byggdamm som ännu inte riktigt landat. Häromdagen putsade vi fönstren från byggdamm för att kunna njuta av utsikten och ljuset till fullo.

Eftersom vi i natt för första gången kommer att sova över – Akki på sin nyinköpta säng – jag på en ”uppblåsbar Barbara” blev det en liten lagom promenad för mig till Systembolaget på Mobilias köpcentrum medan Akki tog sitt första bad i badkaret. Vi njöt båda. På 1970- och 80-talen var också ”Mobban” vår närbutik – dock utan Systembolag.

Efter badet kände sig Akki så fräsch att vi tillsammans promenerad till vår ännu närmre närbutik det stora Coop som gränsar till Stadiion – våra kyla frysar i lägenheten är ännu inte välfyllda. Det blev varmrökt lax med sallad och romsås. Vi avslutade med en kryddig St Agur. Nu går den lilla diskmaskinen för första – men inte sista – gången.

Så när som på vårt köksbord och några stolar är lägenheten i princip ännu omöblerad – ännu ingen tv och internet. Därför kommer denna första blogg från 14:e våningen att publiceras med fördröjning på en dag Men jag sitter nu på balkongen och ser ut över Pildammarna och vårt närbelägna universitetssjukhus när jag tittar norrut. Klockan är kvart i nio och solen sänker sig över Köpenhamn och återspeglar sig i Sundet – om jag reser mig upp från min balkongfåtölj.

dav

Akki sov gott i sin nya säng. Jag var lite mindre utvilad efter en natt på Uppblåsbara Barbara. Vid femtiden väcktes jag av att solen sken in genom fönstret. Solen gick upp i nordöst över Lund. Efter mer som avtorkande av byggdamm på ytterligare några dörrar, byte av ett trasigt dörrhandtag inhandlande av golv till hallen som togs upp till 14:e våningen var det dags att vända kosan mot Höllviken och solstolarna.