Liksom Cato avslutade alla sina tal i den romerska senaten med – oavsett vad han i övrigt argumenterat för eller mot – ”För övrigt anser jag att Kartago bör förstöras” (Praetéra cénseo Carttáginem esse delendam) måste vi alla komma ihåg att tvätta händerna oavsett var vi varit eller gjort. Detta i synnerhet när vi avvikit från myndigheternas rekommendationer. Det har blivit mycket handtvättande den senaste tiden.
Lägenhetsrenoveringen börjar närma sig slutet. Badrummen klara, köket klart, golven slipade, väggarna målade, räkningarna betalda utom för el-jobben. Som vanligt är det missvisande uppgifter i Bibeln. Elektriker påstår gärna att de var först vid skapelsen eftersom när Gud sa ”Varde ljus” så blev det ljus – alla ledningar var dragna. Snicksnack – det blir inte ljus förrän allt det andra är klart. På tisdag – förhoppningsvis – kommer elektrikerna och slutför de avslutande kopplingarna och vi kan få upplysning.
Vi 40-talister var en gång i tiden ”proppen Orvar”, ”köttberget” som stod i vägen för efterkommande generationer. Nu är vi 70+, isolerade och ur vägen så att vi inte ska uppta onödiga intensivvårdsplatser. Jag har ofta citerat Hjalmar Söderberg ”Det är ett helvete att vara ung” liksom MEM som påpekade det självklara ”Att ungdom är ett fel som går över med tiden”. Håller proppen på att gå ur nu?
Glad Påsk – trots att det är långt till ”Cupajävelen” och starten på Allsvenskan.
Memini manibus tuis.