Platsjulgranarna med sina alltmer falnande julpynt har börjat försvinna frän stränderna, malariaprofylaxen är på upphällningen liksom våra sedvanliga ordinarie mediciner. Det är bistra tecken på att det är dags att packa resväskorna och lämna solen, värmen, de salta baden, luncherna med papayasallad med räkor (för Akki) och mina ”stirriga grönsaker” – stired fried vegetables. (Tyvärr håller G&T inte myggen och myggbetten borta. De har varit som ormen i paradiset för Akki.)
Häromdagen hann vi med ytterligare en omgång ostron, liksom det häromnatten kom en kort skur. Men det har blivit ostron fler dagar än det har regnat så vi har inga skäl att klaga. Vi har hunnit med ett par besök vardera hos frisörer och ett par besök hos skräddaren. Vi har också hunnit med att bestämma vilken hantverkare som ska få ansvaret för renoveringen av den nya lägenheten. Om en vecka ska vi skriva det kontraktet. Det är som vanligt när man varit borta länge att man är nästan hemma innan väskorna är färdigpackade.
Snorklingen får vi nu vara utan ett bra tag. Vi får åter lära oss njuta av de små framsteg som den svenska sjukvården åstadkommer och att våra vänner snart kan få uppleva utsikten över ”varlden”. Har du sitt Malme har du sitt varlden!