I söndags tog festen slut när ”iffiff” förlorade mot Bajen i Stockholm – och att Djurgården vann och nu ligger tre poäng före med två återstående matcher. Tyvärr förlorades guldet tidigare med sex eller sju missade straffar på raken. Ett sådant utfall är osannolikt.
En bra återställare fick jag på måndagskvällen med MNBB som hade Peter Asplund som gästsolist på Kuben. Det var en höjdare med tryck i storbandet och finstämda, välavvägda solon på trumpet och flygelhorn. Dessutom visade sig Asplund vara en lyckad ”crooner” i bästa Frankie-stil – inte minst tillsammans med sin ”syster” Vivian B i ”A Lady is a Tramp”.
Dagen efter blev det ytterligare en återställare men då på Palladium och med V. Buczek som huvudnummer tillsammans med Bohusläns Big Band. Vivian B har utvecklats och mognat och är numera en av våra bästa klassiska jazzsångerskor. Peter A återgäldade med ett par inhopp. Det är utmärkt att det ännu finns jazz så att man kan bortse från förtretlighet som snålblåst gråmulet regn och onödiga förluster för ”di Himmelsblå”.
I onsdags fortsatte det pågående sökandet efter den perfekta lägenheten för oss i Malmö. Det är många – alltför många? – krav som ska uppfyllas. Ännu är vi inte beredda att kompromissa. Läge, standard och pris vad är viktigast?
I torsdagsnatt ljusnade det något – mitt i den gråmulna natten. Det blev välförtjänt seger för ”di Himmelsblå” hemma mot Lugano. Det blev till att kolla på tv. Matcher som börjar klockan nio på kvällen i Malmö är ingen höjdare om man ska ta buss till Höllviken eller om man missar bussen 21.22 efter en bra konsert och måste vänta nästan en timme till nästa buss. Ett viktigt skäl att flytta till Malmö.
Idag har stora stegen varit framme. Och jag var på topp med livet som insats för att hamla pilträdet vid växthuset. Jag överlevde – nu återstå att se hur pilträdet hämtar sig?