Två sopkvastar ligger oanvända sedan Vincent slutat sopa. Tre bollar ligger osparkade på gräsmattan och längtar efter Vincent. Fyra runda fina stenar la Vincent i zinkbaljan. De väntar också efter Vincent.

Vincent med pappa har varit på besök här i Höllviken i fem dagar med ömse om solsken, ömse om regn. Shasha anslöt – men Vincent förblev i centrum. Det hjälpte knappast att Ingrid och Anders kom på en enkel och snabb lunch – de svenska damerna skulle ju spela om VM-brons. Trots Vincents reserverade hållning under lunchen var han fortfarande i centrum. Hans sparsmakade hållning släppte efter ett tag tack vare lektanten Ingrid. Aspegrens hann hem till matchen.

Efter att damerna vunnit sin match mot England och tog brons blev det en snabb middag. Det fanns dock inte tid att hinna till nästa minst lika viktiga match – MFF hemma mot Örebro. Tack vare Jens kunde vi följa den i tv som dock ligger ca 90 sekunder efter Sydsvenskans live-textning. Det blev också vinst för rätt lag – en och en halv minut innan dyr tv hade hunnit med

Farmor och farfar får ingen tid över för bollar eller stenar. En annan sopkvast är däremot flitigt i bruk. Farmor och farfar är helt upptagna av att luta och såpa golv. Farfars sovrum är klart. Jens hjälpte till att flytta ut sängen till ”stora” rummet; där farfar får kvarta. Nu väntar vi på Fredde och Hanna så att farfar kan flytta tillbaka och ”stora” rummet kan bli tömt och sedan lutat och såpat.

Lika viktigt är att Malmöflickorna och Johanna har väckt uppmärksamhet och haft sin första officiella uppvisning i Österrike. Carina och Ola är givetvis där. Malmöbor vet hur viktig ”12:e” spelaren är.

Nu hoppas vi bara att bollar och stenar inte ligger i träda för länge i Höllviken, att MFF vinner mycket boll på torsdag mot Ballymena i EL-kvalet och att Malmöflickorna får sitt med bara bollar rytmiska kanonnummer att sitta som smäck. Då blir det jubel.