Akki har idag gått över tio tusen steg inte på slätmark utan backa upp och backe ner. Det började tidigt i morse med ”kall frukost” dvs. utan stekt ägg och bacon och andra godsaker som erbjuds efter klockan åtta. Det innebär kaffe och mackor med pålägg. Just nu klockan 18 ligger Akki utslagen i sängen och snarkar gott. Men det var mödan värt.

Idag var det resans höjdpunkt såväl bildligt som bokstavligt. På vägen till målet passerade vi snöklädda berg där det tydligen fortfarande gick att åka utför. Även om Ingemar Stenmark en gång i tiden varit där och åkt några svängar avstod vi. Vi ville längre till bak i tiden – när morerna erövrade Spanien och till Alhambra.

Jag förstår ”Morens sista suck” när de tvingades lämna Alhambra 1492. Det är en magnifik plats med ett intrikat bevattningssystem, storslagna byggnader och konstfull arabisk design. Det kommer att ta lång tid att välja och redigera de bilder som ska sparas. Det blir ett roligt slit.

Vädret blir alltmer sommarlikt och vi njuter i fulla drag.