Mandelträden har i princip blommat färdig men mimosan står gul och prunkande här i Almuñécare nära Malaga i Andalusien. Första dagen ägnades åt en sedvanlig guidad orienterande rundtur i den gamla medeltida stadskärnan. Vi fick några pålitliga krogar utpekade som vi säkert kommer att besöka när vi tröttnat på hotellets överväldigande middagsbuffé. Frukostarna är också rikliga. Det kommer att bli svårt att hålla vikten trots att inte bara jag tar mina promenader; även Akki har börjat promenera långt. Nu är det fotbladen hon behöver träna upp.

De första dagarna tillbringade vi i solstolar vid poolen. Det var som vanligt efterlängtat. Något dop i Medelhavet lär det inte bli tal om eftersom vattentemperaturen är 14-15 grader.

Igår deltog vi i en utflykt till den gamla feniciska, romerska och moriska staden Ronda. Staden befinner sig på två klyftor som förbinds med tre broar: en romersk, en morisk och en ny(!) spansk byggd i mitten på 1800-talet. Det är spektakulärt.

Ett besök på världens äldsta ännu i bruk varande tjurfäktningsarena var givetvis ett måste. Bilden är tagen just när jag skrämt iväg tjuren – och publiken.

Det var gott om turistgrupper – trots att det är lågsäsong. Jag undrar hur överbefolkat det är under högsäsong?

Idag har det varit blåsigt, lite halvmulet och lite svalt och vi har tillbringat mesta tiden på balkongen med att läsa och sticka (Akki). En promenad till stadens bästa tapasställe var förgäves. Den hade behagat stänga för semester? I söndags när vi passerade den ringlade kön lång.