Det är fortfarande sommar, nästan högsommar, i Höllviken. Sedan ett par dagar är Vincent med Mamma och Pappa äntligen på besök i Höllviken. Vincent växer och börjar successivt äta hemlagad mat; gröt till frukost och idag lax, potatis och broccoli till lunch allt med god aptit som det anstår en eklundhare. Det var visserligen allt rejält mixad till puré – och enligt föräldrarna ganska smaklös men det är på rätt väg. Vincent sitter stadigt och börjar trevande försöka krypa ut från filten för att undersöka gräsmattan. På förmiddagarna blir det milslånga promenader till stranden och ”Hemnetorientering” i Höllviken. Det rivs och byggs mycket.

Grannarna har skänkt oss en gunga som vi hängt i mattebommen under tomtens största tall. I den tallen älskar duvor, skator och andra fåglar att sitta på grenarna och skita. Men vi tvättade noga gungan från guano och sedan fick Vincent göra sin premiär. Det uppskattade han.

De stolta föräldrarna kom emellertid inte bara till Höllviken för att träffa Farmor och Farfar. På söndag har MFF hemmamatch mot Dalkurd som ligger ännu sämre till än ”di Blåe” i allsvenskan. Förhoppningsvis blir vi inte besvikna då? Än viktigare är dock att Johanna imorgon lördag ska ha sin stora uppvisning på Teatern med MF (Malmöflickorna) och ska medverka i många nummer. MF är i dessa dagar ett säkrare kort än MFF. Därör är vi alla – farföräldrar, föräldrar, faster, farbro och bror med ”öflickvän” bänkade nära scenen.

Johanna har de senaste veckorna tränat intensivt inför uppvisningen – men försöker trots allt att klara av alla nationella och vanliga prov i skolan. I kväll behövde hon därför prioritera MF framför att tillsammans med sina föräldrar besöka sin numera ½-åriga kusin i Höllviken. Det kommer säkert att kompenseras framöver.