Häromdagen blev det plötsligt sommar i Höllviken. Plommonträdet har börjat blomma – kanske för sista gången? Det smids planer för en syrenberså med en gunga för Vincent och minst Farmor. Äppelträdet står i knopp för att slå ut i blom. Det blir rabarberpaj på egna rabarber först på fredag eftersom ett par festligheter lägger hinder i vägen imorgon och i övermorgon.

Av någon egendomlig anledning spelas det VM i ishockey just när sommaren har börjat. VM spelas i Danmark. Ur led är tiden. Kanske är det inte konstigare än att spela avgörande fotbollsmatcher i ett snörikt Östersund innan ens vintergäcken sticker upp ur snön?

Trots att himmelen igår var ljusblå och det var en behaglig vårvärme på Stadion i Malmö och ”di Himmelsblå” förde spelet blev det en baksmälla mot ”Änglarna” som tyvärr lyckades med sina kontringar.

En ny baksmälla kom för en stund sedan när den osedvanligt dåligt påläste presidenten i USA undertecknad en order om att säga upp avtalet med Iran och införa strängast möjliga sanktioner mot Iran. Det är förhoppningsvis inte lika illa som hösten 1962 när Akki och jag tillsammans med kompisar på lunchrasterna på Pilgården följde Kubakrisen och ett hotande tredje världskrig. Men en baksmälla är det.

Baksmällan kommer att följas av mer självförvållade de kommande dagarna? Imorgon ska en gammal kollega på Statsvetenskapliga institutionen avtackas med vänbok, några föreläsningar och en gissningsvis trevlig middag på Malmö Nation där han varit en framgångsrik inspektor under många år. Hans efterträdare som inspektor på nationen vikarierade på deltid under ett år för mig.

Dagen efter – ”Folknykterhetens dag ” – är det dags för ett lite senarelagt ”1:maj” möte med det numera ännu äldre gamla gänget i Lund. Stridsropet brukar ljuda: Ned med spriten!

Bara det inte blir en ytterligare en baksmälla utan att MFF lyckas ta sig samman och ta ”Cuppajävelen” med stöd av ”tolfte spelaren” dvs sönerna som självklart är där. Annars får vi sätta vårt hopp till handbollen där Malmö möter Kristianstad i SM-final.

På backanalför följer …?