Igår åt jag en välgrillad tunafish tillsammans med en sås med ett lätt doft av pepparrot och klyftpotatis. Akki var rejält avis som valt en grillad filé. Vi var ändå båda nöjda eftersom vi inkluderat i priset blev hämtade och avlämnade vid vårt boende. Men det blir fler tillfällen för en tunastek.

Idag lagade Akki thailändsk ”fläskhare” av en egenhändigt inhandlad fläskfilé. Det gav också mersmak. Häromdagen körde vi på vår trehjuliga moppe till fiskmarknaden. Det var av något oklart skäl ont om fisk men till Akkis lycka – och min – gott om räkor. De blev väl tillagade av Akki och inmundigade av mig.

Efter att Akki i förmiddags på stranden masserat sin hjärna med dagens sudoku var det dags för hennes kroppsliga söndagsmassage. Den mår hon också gott av.

Som vanligt passade jag då på att ta min promenad längs stranden som jag mår gott av. Den är långa sträckor lika öde som Höllviken blåsiga och kalla förmiddagar när man på sin höjd möter någon stackars hund med tillhörande hundägare. På dagens spatsertur såg jag en ilandfluten död sköldpadda. Det är det mest spektakulära som inträffat idag.

Det blev dock ingen sköldpaddssoppa!