Till slut fick meteorologerna rätt. Satsar man på svart runda efter runda vid roulettbordet blir det till slut svart. Vädergubbar – eller möjligen meteorologiska algoritmer – som dag efter dag förutspår regn får också till slut lite rätt. Härommorgonen vaknade vi faktiskt till ett paddrande på taket. Det blev till att hastigt ta sig ur sömnen och sängen för att plocka in handdukar och badkläder som hängde till tork – och inte minst sandaler som står utan för altanen. Ösregnet varade i en halvtimme.

Efter regn kommer solsken och ny avfärd till stranden. Vi tycks inte tröttna på det även om vi de senaste dagarna tillbringat alltmer tid under parasoller. De enda lakan vi behöver tvätta är underlakan. Påslakanet ligger fortfarande lika oanvänt som när vi kom.

Idag har vi besökt ”vår” skräddare. Inte oväntat blev han glad över vårt besök. Akki hade med sig en kavaj som förlaga till det kashmirtyg som inköpt för några år sedan i Kina. Dessutom ytterligare ett projekt för en ulljacka. Själv letar jag eter en fräck färg på en mocka/skinnkavaj. Vi var inte riktigt nöjda med de färger och kvaliteter han kunde erbjuda. Vi se om en vecka, när Akki har sin första provning, om han har bättre alternativ med sig.

På fredag är det dags för vår första snorkelsafari. Den blir väl inte lika spektakulär som Fredriks dyk igår när han på video lär ha filmat en ätande sköldpadda. Vi är mer ytliga medan Fredrik går på djupet – åtminstone vad det gäller vatten.