Släkten och vännerna är utspridda i köld och värme och i olika tidszoner. Ola är i Toronto där det häromdagen var minus 23 så det är väl bara att arbeta som gäller? Vännerna Smideberg är i Jämtland. Där är det inte mycket varmare utomhus och där har det dessutom snöa och blåst riktigt rejält om vi förstått rapporterna rätt – men snöskottning lär stärka fysiken och hålla kroppen i trim? Fredrik är på ”upplevelseresa” i Sydostasien – dagens motsvarighet till 1600- och 1700-talets ”bildningsresor” för dåtidens ungdomar som fick möjlighet. Just nu befinner han sig med sina kompisar i Bangkok. Vännerna Larsson i Ohio har flytt samma köldknäpp om Ola drabbats av och begynner en kryssning från Santiago de Chile och söderut. Hoppas de får besöka någon vingård med carmenievinin. Vincent, Jens och Shasha har varit i Linköping och besiktigat sin nya lägenhet och fick köra hem till Sumpan i full snöstorm. Johanna och Carina håller ställningarna på Nybogatan. Akki och jag hååler ställningarna i mer än 30 graders värme. Det är inte bara temperaturskillnader på 50 grader. Tidsskillnaderna är också betydande. När det är kväll här – som nu – är det mitt på dagen i Stockhom, morgon i Toronto och Santiago. ”Times are chaning”.

I förmiddags handlade Akki orkidéer som vi har att njuta av på vår altan. Igår gjorde vi storköp i livsmedelshallen och en hel del fönstershopping på en lokal utomhusmarknad. Eftersom vi inte har något bra recept på att tillaga grodor avstod vi från att handla denna delikatess.

Däremot är den fisk vi inhandlade igår idag tillagad till stor belåtenhet. Nattmörkret har kommit för en dryg timme sedan. Fortfarande känns golvplattorna på altanen som om någon glömt stänga av golvvärmen. Vi trivs.