För första gången det här året har solen skinit hela dagen från en klarblå himmel och det var kav lugnt. För första gången det här året har det också varit ett par minusgrader hela dagen. Förmiddagspromenaden längs stranden blev därför ovanligt behaglig – även om jag var långt ifrån ensam. Det var dock bara ett par ankor som doppade sig i vattnet. De lyckades inte inspirera någon av strandflanörerna. De nöjde sig med att vända ansiktet mot den bleka solen för att ta ett försiktigt solbad.

Resväskorna är nu framtagna och håller så sakteliga på att fyllas med baddräkter, shorts, kortärmade skjortor, sandaler och inte minst mediciner för 47 dagar. Böcker har vi börjat låna på nätet eftersom man bara får låna två i veckan – men ha dem 28 dagar på läsplattan. Om några dagar bär det iväg till Palm Leaf, Mae Phim, Thailand. Där är det ca 30 grader varmt och kanske ett par grader svalare i vattnet. Det ska vi försöka stå ut med.

Fredrik är iväg på sin Grand Tour i Vietnam, Kambodja, Thailand och Bali. Vi får se om han och någon av hans kompisar ger sig tid till ett besök hos oss. Det ska vi gärna stå ut med.

Huset kommer att passas av grannar som ska tömma brevlådan, sortera posten och vattna blommorna. Ola kommer mellan sina egna och familjens utlandsresor att vid några tillfällen göra snabbvisiter för att kolla värme, vattenkranar och försiktigt vattna orkidéerna. Det hoppas vi att de står ut med.