Det har blivit mycket fotboll den senaste veckan. I söndags var det MFF-Göteborg. Det blev 2-2 och inte den seger vi hoppats på. I onsdags var det Rosengård-LB07. Då kunde inget malmölag förlora. Rosengård vann och har fortfarande möjlighet att vinna sin allsvenska – även om det krävs att Linköping tappar poäng framöver. Igår var det på tv – vilket inte är lika bra som IRL, särskilt inte som Sverige förlorade mot Bulgarien i VM-kvalet. Missar man straffar som både MFF och landslaget gjorde vinner man inga matcher.

De senaste dagarnas sensommarväder har gjort morgnarnas strandpromenader till riktiga njutningar – även om hundarna nu får springa lösa på stranden – även de stora bestarna som är genetiska kusiner med vargar.

Igår gjorde Akki sina första slag vid sin vävstol. Det gick så bra att hon tog bussen till Malmö och sin frisör. Hon kom hem med buss och hämtades vid busshållplatsen i god form och på gott humör. Uppmuntrad av det har Akki idag promenerat fram och tillbaka till stranden helt på egen hand – egentligen helt på egna ben och kryckor. Hennes första besök på stranden i år. Jag har visserligen varit på stranden näst intill dagligen – men för första gången på alla dessa år undvikit att doppa mig. Det har varit allt för väl kylt.

Under Akkis promenad fick jag därför möjlighet att slutföra städningen. Äntligen kunde vi därför korka upp den till Akkis hemkomst den 8 augusti inhandlade champagnen. Den hade hunnit bli väl kyld och var väl förtjänt.

Dessutom har jag klippt gräsmattan och köpt onödigt dyra biljetter till årets sista match i allsvenskan för MFF. Förhoppningsvis kan vi då fira guldet. För säkerhets skull äter vi den obligatoriska gåsen dagen innan – så att vi alla kan njuta av den utan någon bitter bismak.