Akki har nu varit hemma i Höllviken i ett dygn. Livet går på kryckor och Akki får hålla tillgodo med min matlagning. Ännu så länge har hon överlevt. Hon har också kommit igång ordentligt med sin träning och sina korta promenader. Om ett par dagar, när morfindoserna inte längre behövs, kan vi förhoppningsvis korka upp champagneflaskan som fick läggas tillbaka i kylen igår. Det är första gången Akki tackat nej till champagne.

Själv har jag tillbringat dagen på knä för att rensa ogräs mellan alla stenar – ett riktigt ”syfilisarbete”, som han sa som försökte använda en grekisk mytologisk metafor. Friidrotts-VM i tv4 är en plåga med sina ständiga reklamavbrott. Trumps alla egendomliga utspel gör en alltmer avtrubbad. Att MFF lyckas vinna en match utan ett ordentligt skott på mål gör också att man undra över kvaliteten på allsvenskan – i synnerhet som MFF leder med 10 poäng. Ur led är tiden – men Akkis led är på god bättring och det är dags att börja på ny kula.