Om nu inte Di blåe vinner Cupen så är det med glädje – och viss avundsjuka – jag gratulerarar våra jämtländska surströmmingsvänner till Östersunds cupseger i lätt snöglopp. Det kan bli en verklig utmaning för sydeuropeiska lag i det fortsatta Europaspelet. Är inte snögloppen utmaningen så blir det kanske knotten?

Jag ska emellertid inte raljera för mycket. Redan för ett par år sedan uppmärksammade den utmärkta tidskriften Offside Östersunds tränare med sina ”udda” metoder. Gemensamma kulturinslag med dans, musik och teater stod och står på träningsprogrammet. Salig Eric Persson gjorde på sin tid försiktiga steg i samma riktning. Så snart MFF var utomlands för fotboll hade Eric lagt in obligatoriska besök på kulturinstitutioner som katedraler, muséer och liknande.

Fotboll blir som bäst tillsammans med andra kulturyttringar – och då avser jag inte reklam för spelbolag – utan att spela och utöva musik, teater, dans och gärna litteratur.

Grattis Östersund och lycka till i Europa – och på hemmaplan.