För några dagar sedan körde Akki med bestämd min och stadiga händer på styret och om gasen salengen f.f.g. Jag var hennes burkslav – en roll jag känner väl igen.

Därefter blev det som vanligt härligt salta bad.

Jag har glömt att nämna det men som vanligt har Akki inte bara legat på latsidan. För mer än en vecka sedan stickade hon färdigt en röd fin kofta till mig. Den blir varm och skön att ta på sig när vi om en vecka lämnar den thailändska ”vintern” för den skånska. Min limegröna linnekavaj har också levererats till belåtenhet och imorgon kommer tre skjortor att levereras.

Det enda Akki har fått är en rejäl infektion med ett par dagars hög feber. Vi har nu satt in en antibiotikabehandling. Doktorn här föreslog en blandning av röda, gröna och gula piller!? Vi är milt sagt något skeptiska. Vi får lita mer till västerländsk vetenskap än beprövad thailändsk erfarenhet.

Det har också hunnit bli ytterligare ett besök hos frisören – som inte blivit modigare med saxen sedan senast. Men det är ju billigt; så jag är nöjd ändå.